Publicador de continguts

Ca'n March

Palma 365. Tanta cultura i tan a prop

Descripció

La façana té quatre plantes d´alçat. El portal és d´arc de mig punt, més ample a la part baixa, per permetre el pas als vehicles. Al primer pis, hi ha balcons, mentre que el porxo presenta arcs conopials.

L´entrada és de dos trams amb coberta de bigues, separats per un gran arc rebaixat. A l´esquerra, hi ha dos trams més coberts. Les pilastres dels arcs són toscanes. Un arc rebaixat comunica amb el pati. A la dreta, se situa l´escala, que després tomba a l´esquerra.
Al fons, davall l´escala, hi ha un altre arc rebaixat tancat per una reixa de fusta, i un altre arc a l´esquerra. A l´esquerra d´aquest darrer, s´hi obre un portalet neogòtic.

Notes històriques

El segle XVII el casal fou propietat dels Villalonga, mentre que a la primera meitat del XVIII era de Pere Jeroni Nét i Armengol. Acabà aquest llinatge el 1817 per mort d´Antoni Nét Escofet. El 1846 comprà la casa Miquel Font Muntaner. És per aquest motiu que també es coneix aquesta casa amb els noms de Can Nét i Can Font.

L´edifici fou profundament reformat a principi de s. XX, a iniciativa d´Antoni Font i Sbert i segons projecte de l´arquitecte Guillem Reynés, que el rehabilità utilitzant el llenguatge tradicional del casal mallorquí.El 1930 la comprà Joan March Servera, de qui passà a la vidua, Carme Delgado.

Altres dades d'interès També es coneix aquesta casa amb els noms de Can Nét i Can Font.
Adreça
de Sant Francesc,5 07001 Palma (Illes Balears)
Vegeu Google Maps

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 13 de març de 2023