Publicador de continguts


L’actuació especial al Mercat de l’Olivar permetrà eliminar més de 300 pintades vandàliques


13 de setembre de 2023

Palma, 12 de setembre de 2023.- El regidor de Medi Ambient i president d’EMAYA, Llorenç Bauzá, i la regidora d’Infraestructures, Belén Soto, han presentat aquest dimarts l’actuació especial per a eliminar les pintades vandàliques a la plaça de l’Olivar i el seu entorn.

Aquesta actuació, que és independent dels plans estratègics de neteja, es planteja, per primera vegada, de manera coordinada entre les àrees municipals implicades per a intentar millorar la seva efectivitat. Així, des d’EMAYA s’ha actuat sobre la façana del mercat i des d’Infraestructures s’ha treballat sobre els elements de mobiliari urbà, tancaments i tanques, entre altres. Per la seva part, des de l’Àrea de Seguretat i Civisme, desenvoluparan les tasques de vigilància i seguiment per a, en el cas que una vegada netejades tornin a aparèixer pintades vandàliques, eliminar-les al més aviat possible.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient ha comentat que l’Ajuntament està treballant per a canviar les ordenances municipals a fi d’endurir les sancions als infractors i que aquestes passin dels 750 euros actuals als 3.000.

La iniciativa desenvolupada al Mercat de l’Olivar permetrà, segons han comentat Bauzá i Soto, netejar unes 300 pintades a la zona. En el cas d’instal·lacions en la via pública d’empreses privades, com és el cas de l’ONCE, Telefónica o Endesa, seran les mateixes entitats les que es facin càrrec de la neteja.

El regidor de Medi Ambient ha recordat que durant els mesos de juliol i agost EMAYA ha netejat més de 1.100 pintades vandàliques al municipi i que l’empresa municipal té un servei d’eliminació de grafits per a particulars a un preu simbòlic de 2 euros per metre quadrat. En aquest sentit Bauzá ha apuntat que el nou equip de govern canviarà el sistema de comunicació i que, a partir d’ara i al contrari de com es feia, serà l’Ajuntament qui es posi en contacte amb els propietaris i comunitats de veïns per a sol·licitar-los el permís per a esborrar els grafits de les seves façanes.

 

Data darrera modificació: 23 de novembre de 2023