Publicador de continguts


Javier Bonet assisteix a la presentació de la Nit de l'Art, organitzada per la Associació Art Palma Contemporani


13 de setembre de 2023

El tinent de batle de Cultura ha destacat que Cort presenta enguany “una programació diversa, plural, amb un notori esperit participatiu i centrada en la qualitat”

Javier Bonet, tinent de batle de Cultura, ha participat avui en la presentació de la Nit de l’Art 2023, organitzada per l’Associació Art Palma Contemporani, on ha aprofitat per a recordar el programa d’activitats impulsat per Cort per a la present edició, que, sota el nom “1, 2, 3... Acció!”, posa a disposició d’aquesta important cita amb l’art dos espais expositius fonamentals: el Casal Solleric i Casal Balaguer.

En aquest sentit, Bonet ha posat de manifest que en l’edició d’enguany l’Ajuntament aposta fort per la Nit de l’Art i ho fa “amb una programació diversa, plural, rica en matisos, pròdiga en missatges, amb un notori esperit participatiu, i centrada en un objectiu que per a nosaltres resulta crucial: la qualitat”.

El tinent de batle de Cultura ha destacat que des de la seva creació, el 1997, la Nit de l’Art “és fruit de l’esforç conjunt del sector públic i privat, amb el lideratge i la guia dels qui realment saben d’art, que són els galeristes”.

“Estic convençut que difícilment aquest projecte hauria aconseguit tanta longevitat si no s’hagués desenvolupat de la mà d’Art Palma Contemporani”, ha assenyalat Bonet durant la seva intervenció.

Javier Bonet ha recordat que per a la present edició de la Nit de l’Art el Casal Balaguer rebrà la visita de la coreògrafa, ballarina i artista Maria Ribot, una creadora que, en la dècada dels 80, va transformar el camp de la dansa contemporània a Espanya.

Aquesta serà la primera vegada que el públic de Mallorca podrà coincidir amb La Ribot, nom artístic amb el qual és coneguda la destinatària del premi Lleó d’Or de la Biennal de Venècia i el Premi Nacional de Dansa, entre moltes altres distincions.

Quant a la programació del Casal Solleric, ha destacat, en primer lloc, l’exposició “Els oblidats”, que arriba de la mà del creador xilè, nascut a Bèlgica i resident a Espanya, Patrick Hamilton, i la mostra “Connecting” de l’artista portuguesa Sandra Baía.

Igualment, ha recordat que des de fa alguns dies, el showcase del Solleric acull la proposta “Porta oberta”, original de Robert Ferrer i Martorell.

Finalment ha destacat una altra proposta per a la Nit de l’Art, els itineraris d’escultura contemporània del fons escultòric municipal, que romanen oberts al públic gràcies al treball de l’equip de Can Balaguer i la col·laboració de l’Associació de Guies Turístics de les Illes Balears.

Data darrera modificació: 23 de novembre de 2023