Publicador de continguts


Cort edita un calendari amb l'afluència de creueristes que arribaran a Palma el 2012


25 d’abril de 2012

Aquesta nova eina permetrà a comerciants, restauradors i interessats conèixer l'hora i una estimació del nombre de persones que arriben a la ciutat a bord dels vaixells de creuer
L'Institut Municipal de Turisme de l'Ajuntament de Palma, presidit pel tinent de batlia de Turisme, Álvaro Gijón, ha elaborat un calendari que informa sobre les arribades de creuers previstes per a l'any que ve, el contingut del qual s'anirà actualitzant periòdicament sobre la base de les diferents fonts consultades, entre les quals la web de l'Autoritat Portuària. Aquesta nova eina conté dades sobre l'afluència diària de creueristes perquè comerciants, restauradors i interessats puguin conèixer l'hora i una estimació del nombre de persones que arriben a la ciutat a bord dels vaixells de creuer. Gijón ha volgut conèixer a fons la situació real del turisme de creuers a Palma i per aquest motiu el passat mes d'agost el tinent de batlia va iniciar un diàleg constant i fluid amb les companyies, ja que, tal com va declarar, "sorprenentment, aquest diàleg que ara iniciam mai s'ha produït abans, segons ens han explicat els mateixos responsables de les empreses de creuers".

El calendari posat en marxa a partir d¿avui és una iniciativa nova i una eina fonamental perquè Palma pugui oferir tot el seu potencial turístic. Després de mantenir diversos contactes amb AFEDECO, PIMECO, CAEB i la Cambra de Comerç, l'IMTUR proporcionarà a comerciants, restauradors i la resta d'agents implicats tota la informació sobre l'afluència de creueristes, que es podrà consultar al web municipal, www.palma.es, tant a l'apartat de l'Àrea de Turisme (www.palmavirtual.es) com a l'específic de Comerç.

Així mateix, el tinent de batlia de Turisme ha assenyalat que "l'Ajuntament farà un esforç constant d'informació i coordinació perquè la ciutat sigui plenament conscient del potencial del turisme de creuers i els seus clients coneguin els atractius que ofereix la capital mallorquina".

Per a l'actual equip de govern el turisme de creuers i l'activitat turística en general són una prioritat i converteixen la capital balear en una ciutat oberta, moderna i cosmopolita els 365 dies l'any.

El turista d'aquesta modalitat gasta entre 70 i 80 euros diaris. Palma rebrà el 2011 un total d'1,8 milions de turistes de creuers, fet que suposa un increment del 20% respecte del 2010, quan hi varen arribar 523 creuers, amb 1,5 milions de creueristes.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023