Publicador de continguts


Alumnes de l’escola EDIB guanyen el primer premi del concurs PalmaActiva als millors projectes empresarials


14 de setembre de 2023

Aquest certamen és un concurs d’idees empresarials per a centres escolars i aquest any ha celebrat l’onzena edició

Palma, 14 de setembre.- El batle de Palma, Jaime Martínez, i la regidora d’Economia i Comerç, Lupe Ferrer, han lliurat avui els guardons als guanyadors i finalistes dels premis PalmaActiva als millors projectes empresarials per a estudiants.

Les alumnes Lucía Valera, María Astol, Maria del Mar Oliver i Leila El Medjadji de l’escola EDIB han guanyat el primer premi, que consisteix en un val de 2.500 euros per a material tecnològic, mentre que el centre també ha guanyat un val de 1.000 euros. El seu projecte és un negoci de compravenda de roba i complements per a nins i nines.

També han assistit a l’acte la directora general de Treball i gerent de PalmaActiva, Carmen Aguiló; el director general d’Autònoms, Juan Antonio Tormo; i el director general de Comerç, Toni Fuster.

Durant la seva intervenció, el batle de Palma ha felicitat l’alumnat per l’esforç i per la creativitat, destacant que “els projectes guanyadors són sobre sostenibilitat, accessibilitat i noves tecnologies, temes que ens afecten a tots cada dia i que no són una opció, són el present i futur, són matèries que hem d’aplicar a moltes de les polítiques que hem de dur a terme”. El batle ha animat els estudiants a seguir treballant en la mateixa direcció, ja que “aportareu molt tant a la ciutat de Palma com a la societat en general”. Martínez ha felicitat també els professors, que “fan de guies i aconsegueixen a més posar en contacte el món de l’educació i l’empresa”.

PREMIS

El concurs de PalmaActiva als millors projectes empresarials per a estudiants enguany ha arribat a l’onzena edició. Aquest certamen és un concurs d’idees empresarials per a centres escolars en el qual s’analitza una idea de negoci per mitjà d’un pla d’empresa. El concurs té com a principal objectiu donar suport a la cultura emprenedora i difondre-la entre l’alumnat dels centres educatius de Palma.

Enguany han participat en el concurs els centres EDIB, Sant Josep Obrer, IES Son Pacs i Monti-sion.

Aquest concurs té com a objectiu detectar noves iniciatives empresarials i estimular-ne la posada en marxa, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma.

PROJECTES GUANYADORS

1r PREMI – 2.500 € (alumes) / 1.000 € (centre)

Nom del projecte: “Baby to baby”

Centre: Escuela EDIB

Estudiants promotors: Lucía Valera, María Astol, Maria del Mar Oliver i Leila El Medjadji

Idea de negoci: Compravenda de roba i complements per a nins i nines

2n PREMI – 1.500 €

Nom del projecte: “Más Gym”

Centre: Escuela EDIB

Estudiants promotors: Miguel Miró, Sandra Francoso, Ariana Rojas i Sonia Campos

Idea de negoci: Gimnàs inclusiu i adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i persones de la 3a edat.

3r PREMI – 700 €

Nom del projecte: “Entiéndeme”

Centre: Sant Josep Obrer

Estudiants promotors: Alberto Martínez, Martín Gavilán, Julio Jiménez, Jesús Cáceres i Ernest Salas

Idea de negoci: Aplicació que transcriu el text i un audiòfon amb micròfon que recull l’àudio

 

Data darrera modificació: 23 de novembre de 2023