Publicador de continguts


Acaben els treballs del Pla de xoc “Palma a Punt” al sector 5-6 amb l’eliminació de més de 230 pintades vandàliques, la neteja i manteniment de gairebé 1.100 papereres i la retirada de més de 25 tones de residus voluminosos


3 de novembre de 2023

Els treballs de la darrera quinzena s’han desenvolupat als barris de Santa Catalina, el Fortí, Son Cotoner, Son Armadans, el Jonquet, Son Espanyolet, el Camp d’en Serralta, Son Dameto, Son Dureta i Sa Teulera

Infraestructures ha realitzat més de 80 reparacions als carrers de la zona i ha renovat més de 600 metres de la vorera del carrer de Francesc Martí i Mora

 

Palma, 3 de novembre de 2023.- Els treballs del Pla de xoc de neteja i millora dels barris de Palma que s’havien de realitzar al sector 5-6 del municipi durant la darrera quinzena d’octubre han conclòs amb l’eliminació de 232 pintades vandàliques, la neteja i manteniment de 1.091 papereres i la retirada de més de 25 tones de residus voluminosos, entre altres actuacions.

Aquest sector 5-6 engloba els barris de Santa Catalina, el Fortí, Son Cotoner, Son Armandans, el Jonquet, Son Espanyolet, el Camp d’en Serralta, Son Dameto, Son Dureta i Sa Teulera i els treballs, que impliquen diferents àrees municipals, han estat coordinats per a augmentar l’eficàcia i rapidesa. En aquest sentit, cal destacar que entre tots els departaments hi ha més de 100 operaris municipals implicats en el “Palma a Punt”.

Concretament, al sector 5-6, s’han fet els següents treballs, que són independents, encara que complementaris, als serveis ordinaris que efectuen les àrees diàriament:

Per part d’EMAYA les actuacions han estat les següents:

 • S’han retirat 232 pintades.
 • S’han desbrossat més de 10.000 ml de vorada.
 • S’ha realitzat el manteniment i neteja de 1.091 papereres.
 • S’ha realitzat el manteniment i neteja de 253 àrees d’aportació, amb un total de 1.212 contenidors entre posterior, lateral i bilateral.
 • S’han netejat mitjançant bufadora i aigualeig uns 147.254 ml de vorera.
 • S’han retirat tots els estris de la zona.
 • En total es calcula la retirada d’unes 25 tones de residus.

Pel que fa a l’Àrea de Sanitat, de la qual depèn el control de les plagues al municipi, s’han fet els següents treballs:

 • S’han desinfectat 9.256 pous de clavegueram.
 • S’han fet treballs de desratització a 2.811 pous de clavegueram.
 • S’ha fet el tractament per a evitar la proliferació del moscard tigre a 486 embornals.
 • S’han realitzat 31 actuacions de desinsectació i desratització a parcs.
 • Desinsectació i desratització a 5 centres educatius.

La Regidoria de Seguretat i Civisme, per la seva banda, ha realitzat labors d’acompanyament i suport a les brigades de neteja i també ha realitzat diversos dispositius de control de circulació i seguretat ciutadana a l’àrea amb els següents resultats:

 • 42 denúncies a patinets per circular amb auriculars o sense guardapits reflector. També 6 per circular per la vorera o utilitzant el mòbil.
 • 43 denúncies a turismes, per tenir la ITV caducada, circular sense assegurança o sense dispositius d’il·luminació i per conduir amb una taxa d’alcohol superior a la permesa, entre altres.
 • 9 denúncies a motocicletes, per circular sense casc o amb tub d’escapament lliure.

Des de la Regidoria d’Infraestructures s’han realitzat més de 80 reparacions a diverses voreres i calçades del sector. En aquest sentit, cal destacar la renovació de 605 metres quadrats de paviment del carrer de Francesc Martí Mora, la millora de l’accessibilitat a diversos punts de Santa Catalina i també als carrers de Martí Boneo o Félix Escobar de Son Dameto. Així mateix, des de l’Àrea de Parcs i Jardins s’ha treballat en el desbrossament dels escocells del sector, en el treball de poda i en la reposició de plantes.

El Pla de millora i neteja dels barris s’ha complementat amb l’actuació de la plantilla de controladors mediambientals, que han estat informant els veïns de les ordenances municipals en matèria de civisme.

Durant la primera quinzena de novembre el dispositiu de “Palma a Punt” es trasllada al sector 9-10, que inclou les barriades de Sant Agustí, Cala Major, Portopí, la Bonanova, Gènova, el Terreno, Son Flor, Son Roca, Son Ximelis, Son Xigala i Son Rapinya, entre altres.